RESILIÈNCIA! resistir i superar…

Per alguns de vosaltres possiblement el mot resiliència pot ser nou, però segur que l’heu patit moltes vegades i si no és així cal felicitar-vos, perquè demostra que teniu un creixement personal envejable. Si fem una combinació del significat mecànic i del psicològic, del terme resiliència, podríem dir que és la capacitat que té cada una de nosaltres per a resistir i superar agressions continuades de l’exterior. Us sona? Quantes vegades ens mosseguem la llengua per no crear un nou conflicte? Doncs bé, quan procedim d’aquesta manera i resistim vol dir que actuem com una persona resilient. I un es pot preguntar si és bo per a la nostra salut actuar d’aquesta manera? Doncs jo crec que depèn! Si gaudeixes d’una bona autoestima, possiblement actuar d’aquesta manera no t’afectarà, perquè arribarà el moment que prendràs consciència que algun òrgan o sistema del teu cos en pot sortir perjudicat i acabaràs amb la resistència i resoldràs la situació traumàtica i fins i tot podràs sortir-ne enfortit, de la situació viscuda. Però què passa si la teva autoestima està sota mínims? Aleshores et sentiràs dèbil i resistiràs, lluitaràs, t’angoixaràs i el final del camí serà emmalaltir d’incomprensió i d’infelicitat. Ja veus que la clau és cultivar una bona autoestima que et faci amorós en tu mateix amb capacitat per acceptar les noves situacions i amb un criteri clar per respectar-te i calibrar el final de la resistència. Et desitjo èxit. Adeu.

CLICA >>> LOGO TWITTER PETIT   LOGO FACEBOOK PETIT   clica newsletter

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s