CAL APRENDRE A MORIR!

Com que molta de la gent que ens educa tem la mort, ens prepara per aquest moment de forma inadequada. Fins i tot la medicina i les institucions no l’accepten i no permeten que un es mori en pau. Els familiars l’amaguen com un fet delictiu als infants, en comptes de preparar-los amb naturalitat davant la mort d’avis i gent propera a ells. Tothom s’hauria d’harmonitzar amb la mort per permetre que aquells que ja han de marxar ho puguin fer en pau. Cal aprendre a morir mentre vivim. Però com podem preparar els nostres fills per aquest trànsit si nosaltres estem plens de pors? Aquí comencen algunes de les reflexions que vull fer al voltant de la mort. La primera cosa que caldria fer, seria acceptar la mort de forma natural, entenent que és un pas més del procés de la vida… tant per part de pares, com dels avis, metges, educadors i institucions. Què hauríem d’entendre, assajar i practicar durant la vida? Com a cosa molt important assenyalaria practicar la capacitat de saber desaferrar-se de totes les coses i no ser esclau de res ni de ningú; ja sé que no és fàcil, però tenim tota una vida per practicar. Fer això que sembla molt difícil, i ho és, comporta preparar-nos per aquell moment que desconeixem quan arribarà. Bé doncs, com tancarem la nostra vida? Jo us explico com voldria tancar la meva, sabent que moro, acompanyat de l’amor dels que estimo, compartint pors, llàgrimes i rialles i marxant… Adeu.

CLICA >>> LOGO TWITTER PETIT   LOGO FACEBOOK PETIT   clica newsletter

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s