COM EDUQUEM ELS FILLS?

És cert que no ens van donar cap llibre d’instruccions sobre com exercir de pares, però això no justifica que ens escudem en aquesta manca d’informació per no cultivar-nos amb el noble ofici d’educar. Quan observo el món, tinc la sensació que hi ha una voluntat exagerada de fer-ho bé, amb els fills, fins a l’extrem de sobreprotegir-los tant que els fem dèbils, en un món cada vegada més competitiu i poc amable. Jo sóc de l’opinió que cal tindre clar que l’escola compleix una funció instructiva i una part d’educació, però que el mirall en qui es miraran conscientment i inconscientment els fills per formar-se i enfrontar-se al món seran els pares en les seves formes, actituds i comportaments. Si dones validesa a aquesta opinió, tindràs la necessitat de responsabilitzar-te com a pare/mare i faràs servir el sentit comú per les coses que no en tinguis coneixement o bé buscaràs el coneixement on el tinguin. Crec fermament que en educació i creixement personal, s’ha de ser estratega per aconseguir allò que amb tanta claredat tu veus què has de fer. Per tant, cal anar al costat dels fills, alumnes o clients. Voler anar al davant o al darrere, provoca en l’altre, indecisió, dependència i inseguretat. Ja veus que educar no té res de senzill, però el dia que veus els resultats de les teves habilitats i voluntats, agraeixes el temps invertit i et sents recompensat/ada. Bé, doncs, potser cal posar-se a la  feina des d’aquest mateix moment! Èxit. Adéu.

CLICA >>> LOGO TWITTER PETIT   LOGO FACEBOOK PETIT   clica newsletter

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s