CAP PROBLEMA!

Em contestava el meu amic a la pregunta: “Com estàs?” “Ah, molt bé! Cap problema”. La resposta que en aquest cas era creïble, va donar-me peu a deixar que la meva ment navegués sense rumb per discernir la veracitat de les respostes que donem a vegades. Vaig intuir algunes coses que tot seguit compartiré amb vosaltres. Algunes vegades a preguntes directes responem frases fetes que tenim arxivades en el nostre inconscient i que no controlem. Això no és dolent, però tampoc aporta cap plus a la conversa. Si voleu fer la prova, feu la mateixa pregunta a la mateixa persona quatre vegades al mes i us adonareu que la resposta sempre és la mateixa. Fins aquí aquesta forma d’actuació no aporta res, però tampoc és perjudicial per als interlocutors si accepten aquesta forma de fer. Hi ha una altra variable que sí que considero perjudicial per a la salut de qui respon. Imagineu que nosaltres sabem perfectament la situació delicada d’una persona i la resposta a la nostra pregunta clau: “Com estàs?” és “Estic bé, cap problema”. Aquí poden passar dues coses. La primera és que qui és preguntat respongui així perquè no vol donar cap més explicació, i aquesta és una decisió respectable. La variable que pot alterar la salut emocional de qui respon és aquella persona que té un problema i no és conscient que el té.El llenguatge crea realitats i per això cal ser curós i precís amb el que diem! Adéu, fins aviat.

SI VOLS REBRE EL BUTLLETÍ DE NOTICIES

ENVIA >>>>>> ALTA AL CORREU

puiggros.ramon@gmail.com

GRÀCIES PER SUBSCRIURE’T


2 comentarios en “CAP PROBLEMA!

 1. Hola Ramon. Fa dies que no entro al teu bloc. Estic superocupat però estic bé, gràcies a Déu. Una altra resposta és aquella que havíem comentat, intercalant «per ara»: «Estic bé, per ara, [gràcies a Déu]». És la resposta del pessimista, oi? Per contra, l’optimista respon allò de: «Bé, més bé que mai, millor impossible, [gràcies a Déu]!» En canvi l’equilibrat diu: «Bé, molt bé». És així, no?
  Si realment no estàs bé o si tens algun problema, la resposta també és diferent segons el temperament i també segons l’interlocutor. Les respostes podrien ser: «Tinc tal problema i no sé pas com anirà» o «… però ho superaré aviat», etcètera,
  Gràcies, una vegada més, pels teus escrits!
  Una abraçada.

  • Grcies, Joan pels teus comentaris!!!! i opinions. Ajuden molt. Un pet

   *Ramon Puiggrs Cardona* http://www.puiggros.com

   SI NO VOLEU REBRE MS COMUNICACIONS SI US PLAU RESPONEU EL CORREU INDICANT* BAIXA*

   ADVERTNCIA IMPORTANT Aquest missatge pot contenir informaci confidencial. Si no en sou la persona destinatria, o no sou una persona expressament autoritzada per rebrel, si us plau, esborreu-lo i feu-nos-ho saber immediatament. No heu dutilitzar, copiar, reenviar, ni distribuir la informaci que shi inclou, ni, en general, disposar-ne. Si la vostra empresa o organitzaci no permet rebre missatges daquesta mena, per favor, feu-nos-ho saber de seguida. El correu electrnic via Internet no permet assegurar la confidencialitat dels missatges que senvien, ni que es rebin ntegrament o correctament. No sassumeix cap responsabilitat per aquestes circumstncies. Si la persona destinatria daquest missatge no consent la utilitzaci del correu electrnic via Internet ni la gravaci de missatges, us agrairem que ens ho comuniqueu immediatament. Moltes grcies.

   ADVERTENCIA IMPORTANTE: Este mensaje puede contener informacin confidencial. Si usted no es el destinatario del mensaje, o una persona expresamente autorizada para recibir este envo, por favor brrelo y notifquenoslo inmediatamente. No debe utilizar, copiar, reenviar, distribuir o, en general, disponer de ninguna forma de la informacin incluida. Si su empresa no permite la recepcin de mensajes de este tipo, por favor hganoslo saber inmediatamente. El correo electrnico va Internet no permite asegurar la confidencialidad de los mensajes que se transmiten ni su integridad o correcta recepcin. No se asume responsabilidad por estas circunstancias. Si el destinatario de este mensaje no consintiera la utilizacin del correo electrnico va Internet y la grabacin de los mensajes, rogamos lo ponga en nuestro conocimiento de forma inmediata. Muchas gracias.

   DISCLAIMER: Privileged/Confidential Information may be contained in this message. If you are not the addressee indicated in this message you are not entitled to use, disclose, distribute, copy, print, disseminate or rely on this email in any way. In such case, you should destroy this message, and notify us immediately. Internet e-mail neither guarantees the confidentiality nor the integrity or proper receipt of the messages sent. Does not assume any liability for those circumstances. If the addressee of this message does not consent to the use of Internet e-mail and message recording, please notify us immediately. Thank you.

   Abans dimprimir aquest correu, pensa si s realment necessari fer-ho: el Medi Ambient s cosa de tothom.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s