MANIPULADOR/ORA O MANIPULAT/ADA?

On et situes? Perquè és molt diferent i pervers en els dos aspectes. Cap dels dos es respecta ni respecta l’altre. El manipulador, a grans trets, és aquell ser que maquina situacions per rocambolesques que puguin semblar per rebre els favors de l’altre en el seu propi benefici i en tots els aspectes de la vida; normalment sota una pàtina de bondat perquè sigui més creïble. El manipulat és qui accepta fer qualsevol cosa en contra de la seva voluntat pel poder a què és sotmès pel seu manipulador. Una situació que solament li comportarà  sofriment, dolor, estrès i mals rotllos, amb la consegüent agressió al seu organisme. Tant un com l’altre tenen una baixa autoestima perquè el manipulador actua de la manera que actua per sentir-se poderós, ja que sense aquest comportament se sent buit i no s’aguanta a ell mateix. El manipulat, també és una persona amb molt baixa autoestima perquè no es valora i cedeix el poder en comptes d’agafar la responsabilitat de la seva vida i passar a governar-la amb les seves pròpies capacitats… Millor que no estiguis en cap dels dos grups perquè vol dir que ets lliure i gaudeixes de la vida.

Felicitats.

Adéu.

1 comentario en “MANIPULADOR/ORA O MANIPULAT/ADA?

  1. No sé si ho entenc prou bé però em sembla que hi ha «manipuladors» que actuen amb la finalitat del bé comú i que maquinen situacions ben rocambolesques per aconseguir que l’equip funcioni i que tots el membres s’estimin. Són benintencionats però si els membres de l’equip descobreixen la maquinació, l’equip se’n va en orris. Jo m’hi havia trobat a la feina i com que m’interessava que l’equip funcionés, li deia al manipulador: «no em vinguis amb romanços i el que he de fer ja ho faré, però no pretenguis res més perquè no toca».
    De vegades intento manipular el Guillem per aconseguir que em deixi una estona tranquil o per a fer alguna cosa que m’interessa, però no funciona; al final he aprés a negociar i sobretot a complir i exigir que ell compleixi. I funciona!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s