PER QUÈ MENTIM?

No sé si heu conegut algú que no hagi mentit mai. Jo confesso que no! Per una sèrie de circumstàncies, la mentida s’ha instaurat a la nostra vida i hi conviu amb la més absoluta impunitat, i l’acceptació d’aquesta realitat no provoca cap alteració.  Tal és l’ús i l’abús que se’n fa que, per a algunes persones, s’ha convertit en una part important del seu llenguatge de comunicació. I la pregunta continua estant a l’aire: “Per què mentim?”. Acceptant que mentim quan tenim la voluntat expressa d’amagar la veritat, cal considerar algunes variables que intentaré raonar. Si manifestes que t’agrada més la muntanya que el mar, i el motiu és el teu pes … T’estàs autoenganyant! Si dius “no” vull, perquè no tens els diners quan voldries dir “sí” vull ! T’estàs autoenganyant! Si afirmes haver estat en algun lloc i ho vas veure al diari, t’estàs autoenganyant! Hi ha altres formes d’engany i una més és la que practiquen els infants amb les seves ments fantasioses i mitòmanes.

Fora d’aquesta última, totes les variables anteriors i moltes més que existeixen, a la meva manera de veure-ho, tenen un denominador comú, que és la nostra incapacitat per cridar al món d’una forma clara i contundent  “ QUE ENS ACCEPTIN TAL COM SOM ” guapos, lletjos, rics, pobres, amables, rabiüts, ignorants, intel·ligents, joves, vells!, etc. I d’aquesta actitud valenta, en diríem ser una persona amb una AUTOESTIMA molt alta que no necessita mentir!

Adéu, fins a la propera.

2 comentarios en “PER QUÈ MENTIM?

  1. No m’agrada mentir… ni a hisenda, fixa’t! Reconec que he mentit alguna vegada, -fins i tot empès per la tònica general- però desprès m’ha costat pair-ho i per tant sempre dic el que penso i si el que m’escolta es pot sentir ofès intento trobar la manera menys ofensiva de dir-ho.
    Conec mentiders compulsius i, francament, he acabat per no tenir-hi relacions o, si no hi ha més remei, les mínimes imprescindibles.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s