ESTÀS GELÓS/GELOSA?

Qui no ha sentit gelosia en algun moment de la seva vida, en relació amb la persona que estima, vers el seu cap, pensant en aquell personatge a qui es vol assemblar…? Potser ho ha negat, podria ser, perquè resulta més fàcil negar-ho que acceptar estar gelós/gelosa  amb la consegüent  convulsió interna al nostre cor, l’alteració de l’estat nerviós i aquell entortolligament dels nostres budells que quasi ens deixen sense respiració. Et sona el que dic? Però negar-ho és una il·lusió, no és real, solament és un mecanisme d’autodefensa per poder seguir tapant una evidència. Què passa en realitat quan engelosim?

Quan aquesta emoció t’envaeix és perquè no et creus prou bo/bona per merèixer el respecte i la consideració de l’altre i això et fa entrar en un estat de por i ansietat que t’obliga a exercir un control continu sobre l’altre individu o sobre la situació. A la persona controlada al principi fins i tot li pot semblar un fascinant joc morbós que l’atrau, però sempre passa el mateix: en poc temps l’atmosfera es va enrarint i la persona controlada acaba desapareixent de la vida de l’altre perquè no pot aguantar la pressió. Tu ets important, si confies en tu, si confies en l’altre i si tens la capacitat de reconèixer que la responsabilitat de la teva gelosia és teva i de ningú més. Canviar el punt de vista és créixer i poder ser més feliç. Fes-ho, val la pena. Adéu.

1 comentario en “ESTÀS GELÓS/GELOSA?

  1. A mi em sembla que no ho sóc de gelòs. El que si que m’agradaria és ser el millor trompetista del món i així quan sento tocar el Josep Maria Farràs de Terrassa, em pregunto perquè no tinc les mateixes capacitats que ell. I ja sé el que he de fer: menys internet i més estudiar trompeta. I ho faré. Mira, ho faré ara mateix quan acabi de fer els comentaris. No sé si aquest comentari lliga massa però és el que m’ha vingut al cap en aquest moment.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s